IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
12:35 | 29 октомври 2016
Обновен: 15:26 | 25 април 2024

Бояново на протест срещу настаняване на бежанци в района

Над 1000 души излязоха по улиците

По материала работи: Ставри Таргов
Бояново на протест срещу настаняване на бежанци в района


Над 1000 души излязоха на протест в елховското село Бояново срещу изграждането на бежански център в едно от бившите военни поделения до селото. Според информацията в бившето зенитно поделения до Бояново ще бъдат разположени 52 фургона и в тях ще бъдат настанявани временно до 300 мигранти.

 

Транзитният център за бежанци ще е от затворен тип, но това не успокоява местното население. Протестът срещу изграждането на центъра беше подготвен и организиран в социалните мрежи и няма политическа обвързаност, категоричен е Калоян Желязков. Според него изграждането на центъра крие огромен риск за жителите на Бояново и фактът, че лагерът ще е от затворен тип не звучи успокоително.

Това е поредният протест срещу изграждане на център за бежанци в Бояново. Преди седмица над 200 души излязоха да протестират в Ямбол.

 

Областният управител на Ямбол Димитър Иванов увери, че след разкриването на центъра, за гарантиране спокойствието на селото, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие.

 

Вчера министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова също увери кмета на елховското село Бояново Кръстьо Драганов, че във връзка със създаването там на временен мигрантски център от затворен тип, сигурността на местните жители ще бъде гарантирана. На хората от региона ще бъде дадена възможност за допълнителна трудова заетост.
БНР

 

Още по темата   Ямболско село се готви за голям протест срещу бежанците

Коментари

Новини Варна