IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
18:51 | 29 октомври 2016
Обновен: 03:03 | 23 април 2024

Плевнелиев няма да сменя Кристалина в ЕК, отсече Борисов

Имаме доста подготвени хора в България за нейното място, каза премиерът

По материала работи: Ставри Таргов
Плевнелиев няма да сменя Кристалина в ЕК, отсече Борисов


Имаме доста подготвени хора в България за мястото на Кристалина Георгиева в ЕК. Това каза в отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов в Нови пазар, след като откри нов завод за керамични изделия в града.

 

Много имена мога да посоча, но не е редно. В понеделник ще разговарям с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, ще видя какви са неговите предложения, ще дебатираме и ще намерим изход, посочи премиерът.

 

Относно постът на Кристалина Георгиева в Световната банка, Борисов каза, че "това е най-високият пост в Световната банка, аз не знам дали друг българин има на толкова висок пост. Работеше се по тази позиция, тя е важна за България".

 

На въпрос, свързан с това дали Росен Плевнелиев е сред вариантите да заеме овакантената от Георгиева длъжност, премиерът отговори отрицателно.

 

"Той все още има доста време да е президент, до края на януари, такава ни е Конституцията", допълни Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна