IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
21:09 | 29 октомври 2016
Обновен: 02:53 | 23 април 2024

Спад на нелегално влизащите у нас отчете Бъчварова

Министърът инспектира изграждането на оградата в Резово

По материала работи: Ставри Таргов
Спад на нелегално влизащите у нас отчете Бъчварова


Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира днес в Резово района, в който се строи оградата по българо-турската граница. В момента се извършват монтажни дейности на 50-километров участък. Преди седмица е обявена обществена поръчка за още 10 километра, информира Бъчварова. Съоръжението ще бъде завършено окончателно до края на годината.

 

"Строящият се в момента участък е на практика последният голям, който остава, за да се завърши съоръжението", каза тя, цитирана от БТА.
"Личното ми впечатление е, че организацията на работа е много добра, работи се интензивно, колкото по-рано успеем да завършим съоръжението, толкова по-скоро ще имаме резултати, но колеги от патрулите споделиха, че самият факт, че се строи по това трасе, вече дава резултат", каза министърът.

 

Сред жителите в този район няма констатирани каналджии - отбеляза вътрешният министър. По думите й през последната седмица се забелязва спад на нелегално влизащите.

 

"Прави впечатление, че в сравнение с предишни периоди се увеличават опитите да се премине в тайници в големи транспортни средства през ГКПП. Това е и косвен индикатор, че има ефект от усилията, които полагаме, и от изграждането на съоръжението. Показател за снижена нелегална миграция е и фактът, че сред задържаните на изход на българо-сръбската граница намалява делът на хората, които са без регистрации", посочи министър Бъчварова.

 

Тя поздрави служителите на ГД "Гранична полиция" за създадената добра организация, така че да обезпечат всички възможни рискови маршрути на нелегалните мигранти. Действията им се подпомагат от пристигналите в страната 189 служители на Фронтекс, сред които най-много са представителите от Полша, Румъния и Чехия.

 

По време на срещите в Малко Търново присъства главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. При обхода на трасето от Малко Търново до Резово вътрешният министър Бъчварова бе придружавана от директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна