IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
21:22 | 31 октомври 2016
Обновен: 05:25 | 24 април 2024

Боричкане за трона на Цар Киро

Твърди се, че заради влошеното си здраве той не успявал да контролира печелившия бизнес на фамилията

По материала работи: Борис Проданов
Боричкане за трона на Цар Киро

Мощен скандал е на път да избухне заради трона на циганския бос Кирил Рашков - Цар Киро, разкриват запознати. 74-годишният доайен на фамилията лежи в пловдивска болница МБАЛ “Свети Георги“, овързан с кабели и компютри от няколко дни. На самозвания монарх напоследък все по-често му се налага да търси лекарска помощ заради проблеми със сърцето.


Твърди се, че заради влошеното си здраве той не успявал да контролира печелившия бизнес на фамилията си. Всяко вълнение водело до влошаване на сърдечния ритъм на Рашков, пише “България днес“.

 

Независимо каква емоция преживява - положителна или отрицателна, тя води до стрес и последващи проблеми със сърцето на Рашков. Именно немощта на боса провокирала апетитите на неговите наследници към властта и бизнеса на клана. По право, като първороден син, принц Ангел командвал в отсъствието на баща си. Той даже се фука със снимки във фейсбук, на които гордо се пъчи в трон. “Принцът“ не смеел и намек да направи, че иска да вземе властта в къщата, защото треперел пред майка си - царица Костадинка. Според запознати за Ангел тя била най-светият човек на Земята и той не смеел да й каже дума накриво.

 

Сестрата на принца - Събка, се изживявала като еманципирана бизнес дама въпреки вековните ромски традиции, според които жената трябва да краде умело и да ражда деца. Засуканата “принцеса“ подмятала пред приятелки, че не по-зле от брат си може да се справи с бизнеса на фамилията.

 

Властната Костадинка изобщо не приемала и намек, че някой друг може да командва семейството, докато доайенът Цар Киро е в болница. Говори се, че жената на циганския бос нямало да допусне раздор между децата си заради власт и пари.

 

“Костадинка е серт жена и докато Цар Киро диша, тя няма да позволи фамилията да рухне от подобни конфликти“, обяснява познат на Рашкови.

 

Самият Цар Киро постъпи за пореден път по спешност в болница преди няколко дни. Кардиохирурзи са поставили специален имплант в сърцето му, за да следят денонощно ритъма му. Той е вързан за компютър, който отчита работата на сърцето денонощно и без прекъсване. Според запознати със състоянието на пациента той трябва да лежи в покой, прикачен към техниката най-малко една седмица. Възможно е този период да се проточи. Това ще преценят кардиолозите, които лекуват Рашков.

 

Вижте още: Прокурор отнесе „забележка“ заради Цар Киро

 

Коментари

Новини Варна