IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
11:18 | 7 ноември 2016
Обновен: 06:20 | 25 април 2024

ДСБ напускат Реформаторите, стяга се за парламентарни избори

Поставят си за цел да обединят свободните българи

По материала работи: Борис Проданов
ДСБ напускат Реформаторите, стяга се за парламентарни избори

ДСБ започва усилена подготовка за явяване на парламентарни избори, става ясно от декларация на партията, публикувана във Фейсбук. Те ще се отделят от Реформаторския блок и ще се явят сами на вота.

 

НР на ДСБ свиква Изпълнителен съвет и разширен състав на Националния изборен щаб на партията на 11 ноември, както и Национално съвещание за 26 ноември.

 

Националното ръководство на ДСБ изказва своята благодарност към всички български граждани, подкрепили кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков – Съби Събев. Те изказват благодарности на всички структури и активисти в РБ, изнесли тежката предизборна кампания, както и на самите кандидати, постигнали силен мажоритарен резултат в тежка атмосфера на страх и популизъм.

 

Според ДСБ резултатите от І тур дестабилизират страната.

 

„Те са предпоставка за политическа криза, реставрация на левицата и антиевропейски, фалшив национализъм – пишат още Демократи за силна България. – Отговорността за тази криза е лично на премиера Борисов. Многократно и арогантно той отказа протегнатата ръка вдясно от центъра. С навеждането си към Ердоган и Путин постави на карта членството в ЕС и НАТО. По обиден за цялата нация начин забави номинацията на ГЕРБ, и издигна кандидат, неприемлив за десните избиратели не само в РБ, но и в ГЕРБ.“

 

От ДСБ припомнят, че от 1 г. са оттеглили подкрепата си за правителството и постоянно предупреждават за последиците от водената грешна политика.

 

„Днес ние не можем да заставим своите избиратели да подкрепят нито един от участниците във втория тур, представители на тази политика. С поведението си по време на кампанията, те допълнително отблъснаха десните избиратели и убедените демократи. Тяхна задача е да спечелят загубеното доверие за 7 дни“, анализират от ДСБ.

 

Според Демократи за силна България след изтеклия пълен цикъл от избори, десницата трябва да започне на чисто.

 

„Нашата задача е да обединим свободните българи - демократите, реформаторите, десните хора в България. През кампанията организациите на всички десни партии показаха еднозначно волята си за единство и противопоставяне на рекета, корупцията и еднопартийния модел. ДСБ протяга ръка за обща работа с тези граждани и организации вдясно, които са опозиция на настоящото управление“, се казва още в декларацията.

Коментари

Новини Варна