IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
12:12 | 30 ноември 2016
Обновен: 10:07 | 1 май 2024

Скоро ще има яснота дали Реформаторският блок би се опитал да реализира мандат

Това заяви съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски

По материала работи: Борис Проданов
Скоро ще има яснота дали Реформаторският блок би се опитал да реализира мандат

Много скоро ще има яснота дали ние бихме опитали да реализираме мандат. Това заяви съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок /РБ/ Найден Зеленогорски пред журналисти в парламента. Той посочи, че в момента реформаторите работят основно за предсрочни избори, които се очертава да бъдат в края на март или началото на април.


Зеленогорски не се тревожи, че президентът Росен Плевнелиев няма да даде мандата на Блока. Аз бих се тревожил като гражданин, ако има политическа сила, която от днес за утре решава, че има сили и кураж да вземе мандат и да го реализира, каза той. Според него това са доста хазартни действия, които не са характерни за дясна политическа сила. Зеленогорски смята, че има достатъчно време и реформаторите трябва да анализират ситуацията и да решат по коя политическа програма да продължат.


За нас, ако има правителство, то трябва да продължи по програмата, с която беше създадено настоящето, действащо правителство в оставка, с известни минимални корекции, каза той. Зеленогорски отбеляза, че РБ е консервативна дясна партия и са за консервативен бюджет, затова няма да подкрепят големи харчове и не биха поставили под съмнение финансовата стабилност на дръжавата. По думите му последното нещо, което биха допуснали, е харчове, които биха съборили държавата.


Зеленогорски посочи, че освен РБ и Патриотичния фронт /ПФ/ БДЦ също били склонни да реализират мандат, ако им бъде възложен от президента. Управлението на държавата не е някаква шега и някаква игра от днес за утре, за шест часа да правим правителство и да управляваме, отбеляза той.


В отговор на въпрос Зеленогорски посочи, че ако РБ вземе мандата и го реализира, хоризонтът на правителството ще бъде две години, иначе не си заслужава. Той смята, че хоризонт по-малко от две години означава, че страната няма да се подготви за председателството на ЕС и ще пропусне най-важния момента в новата българска история.


БТА

 

Още по темата: Плевнелиев ще връчи и третия мандат за съставяне на правителство

Коментари

Новини Варна