IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
14:56 | 3 февруари 2017
Обновен: 20:19 | 23 април 2024

Ускоряването на ремонтите е основен приоритет преди председателството на Съвета на ЕС

Това заяви служебният вицепремиер Деница Златева

По материала работи: Пламен Янков
Ускоряването на ремонтите е основен приоритет преди председателството на Съвета на ЕС

Заместник министър-председателят по подготовката на председателството на Съвета на ЕС – 2018 г. Деница Златева проведе работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов. На нея двамата очертаха план за засилено сътрудничество по отношение подготовката на инфраструктурата за Председателството, която да гарантира навременното приключване на ремонтните дейности. Това съобщиха от пресслужбата на МС.


Вицепремиерът Деница Златева призова към усилена координация и взаимен контрол при подготовката и възлагането на обществените поръчки при подготовката на председателството. Ускоряването на ремонтните дейности в обектите, в които ще се проведат над 220 срещи през първите шест месеца на 2018 г., беше определено като основен приоритет.


Златева изтъкна, че е от изключителна важност обликът на НДК и културната му стойност да бъдат напълно съхранени. Диалогът с всички заинтересовани страни и прозрачността пред обществеността ще бъдат ръководни принципи в процеса на реновирането на инфраструктурата, свързана с провеждането на председателството, категорични бяха вицепремиерът и министърът.


Спас Попниколов гарантира, че МРРБ ще подпомогне с експертиза планирането на мерките, които ще бъдат приети с оглед на гарантирането на сигурността на НДК по време на председателството.


Координационните действия ще бъдат продължени на работна среща с всички отговорни институции и заинтересованите страни в процеса по подготовката на НДК за председателството през следващата седмица.

 

Четете още Румен Радев ще бъде на официално посещение в Германия

 

Коментари

Новини Варна