IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:02 | 4 май 2017
Обновен: 20:36 | 19 април 2024

След смъртта на ученик в час: 14-годишно момче е с обвинения

Радослав издъхна, след като беше ударен от братовчед си

По материала работи: Пламен Янков
След смъртта на ученик в час: 14-годишно момче е с обвинения

Трагедия в училище. Осмокласник почина след сбиване по време на час по биология. 14-годишният Радослав Димитров издъхнал след удар от братовчед си Тонимир. Инцидентът е станал в село Славяново.

 

14-годишният побойник вече е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, информира nova.bg. Toй е задържан за 24 часа. 

 

Родителите обвиняват и учителите за инцидента. Те твърдят, че Тонимир е тормозил сина им, но училищните власти не са взели мерки, въпреки оплакванията им. 

 

"Родителите на починалото момче не са разговаряли с нас по този въпрос", заяви Лиляна Манолова, директо на училището, в което са учили двете момчета.

 

Тя отрече твърденията на съученици на починалото момче, че учителката, в чийто час е станал инцидентът е избягала от класната стая след случилото се. 

 

"Учителката каза, че Радослав се е свлякъл на земята и е започнал да трепери. Тя го е обърнала на една страна, защото е решила, че това е епилептичен припадък. Други възпитатели също са отишли да помогнат", разказа Манолова. 

 

Иззети са камерите от класната стая. От регионалния инспекторат по образование обясниха, че тече разследване.  

Коментари

Новини Варна