IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:45 | 4 май 2017
Обновен: 20:37 | 19 април 2024

Задържаха тираджията, причинил ада край Монтана

Причината – изпреварване на мокър участък с висока скорост

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха тираджията, причинил ада край Монтана

Часове след злополучния инцидент с автобус и ТИР на главен път Е-79, при който загина млада жена, започват да се появяват подробности около случилото се.

Сигналът за тежката катастрофа е подаден в 19:40 вечерта. До нея се стигнало след като ТИР с турска регистрация се опитал да изпревари друг камион.

 

Изпреварването е предприел 36-годишен турски гражданин, който шофирал влекач "Даф" с прикачено ремарке. Той навлязъл в лентата за насрещно движение, в която идвал автобус на фирма "Монтана АТ", пътуващ с 12 души по линията София-Белоградчик.

 

След като е видял, че няма да стане, водачът на ТИР-а опитал да го прибере обратно в своята лента, при което кабината се връща, но ремаркето не успява и се удря в лявата част на автобуса.

 

От удара автобусът се завърта и пада в дерето. Студентка на 21 години изпада от превозното средство и загива. Тя е учила във филиал на Великотърновския университет във Враца и се е прибирала към Белоградчик за Гергьовските празници. Иванина е единственото дете в семейството.

 

Осем други бяха ранени, сред които и бременна жена, на която се наложи принудително раждане 6 седмици преди термина. Към момента новороденото момченце Цветелин и майката Таня са добре и животът им е вън от опасност.

 

Със счупвания, черепно-мозъчни и гръдни травми останалите ранени се лекуват в болница в Монтана.

 

Шофьорите на ТИР-а и на автобуса са тествани са алкохол и накротици. И двамата са дали отрицателни проби.

 

Водачът на ТИР-а е задържан. Предстои експерти от "Криминална полиция" да обследват автобуса и да проверят тахографските шайби на двете превозни средства.

 

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че изпреварване на мокър участък от пътя с висока скорост е причина за тежката катастрофа.

 

Час преди тежкия инцидент на същия път катастрофират два тира. При този инцидент няма пострадали. По случая тече разследване.

dnes.bg

 

Четете още Автобус с пътници се преобърна в дере, 12 деца са откарани в болница

Изтеглиха падналия автобус в Монтанско

Загиналата край Смоляновци млада жена е от Белоградчик

Коментари

Новини Варна