IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
13:00 | 8 февруари 2024
Обновен: 12:16 | 28 април 2024

Възрастна добричлийка даде 60 000 лв. на ало измамници

Мним лекар й е обяснил, че синът ѝ е катастрофирал и има нужда от скъпа операция на крака

По материала работи: Ставри Таргов
Възрастна добричлийка даде 60 000 лв. на ало измамници

Възрастна жена от с. Пчелино, област Добрич, е станала жертва на телефонна измама. Тя е предала на мним лекар за лечението на сина си сумата от 60 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

83-годишната жена е станала жертва на измама по познатата схема. Тя получава обаждане от румънски номер около 10.00 часа сутринта и е държана на телефона до следобед.

Мнимият лекар й е обяснил, че синът ѝ е катастрофирал и има нужда от скъпа операция на крака, за която са необходими допълнително 60 000 лв.

Измамниците не са позволили на възрастната жена да затвори телефона, за да се обади на сина си. По-късно в дома й отива жена, която взема парите и си тръгва.

Извършителите все още не са установени, работата по случая продължава, информират от ОД МВР Добрич и припомнят да не се дават пари на непознати лица, а в случай на съмнение за измама да се обадят незабавно на телефон 112 или в най-близкото районно управление, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна