IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:33 | 27 юли 2016
Обновен: 02:13 | 29 април 2024

Двама от "Цървена звезда" с обвинения за мелето в Слънчев бряг

По случаите работи районната прокуратура в Несебър

По материала работи: Пламен Янков
Двама от "Цървена звезда" с обвинения за мелето в Слънчев бряг

Срещу двама от общо 50-те задържани във вторник сръбски фенове на "Цървена звезда" са повдигнати обвинения, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

 

По случаите работи районната прокуратура в Несебър.

 

Днес към наказателна отговорност бе привлечен Урош Й. на 31 г. затова, че на 26 юни, близо до хотел "Вайълет гардън" в Слънчев бряг по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Г. Х. от Пловдив и на мъж от Смолян.

 

За това умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 3 г., уточняват от прокуратурата.

 

Като обвиняем е привлечен и 30-годишният Неманя С., който ударил с палка по главата полицай при сблъсък до дискотека "Викинг" в курорта.

 

Вследствие на удара служителят на МВР получил 10-сантиметрова рана в теменната област.

 

30-годишният сърбин е обвинен и за нанасяне на лека телесна повреда на още едно лице - М.П. от Бургас, отново удрайки го с палка.

 

Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 1 до 5 г. затвор.

 

Наблюдаващият прокурор е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 ч., предстои вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

По делото продължават разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и други експертизи.

 

При наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност, уточняват от прокуратурата.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна