IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
21:26 | 3 октомври 2016
Обновен: 23:27 | 25 април 2024

2-годишна условна присъда получи собственикът на верига пицарии за причиняването на смърт по непредпазливост

Жертвата нямала право да управлява високоскоростен мотор и въпреки това карала такъв с над 100 км/ч в града, а в кръвта й са открити следи от канабис

По материала работи: Ставри Таргов
2-годишна условна присъда получи собственикът на верига пицарии за причиняването на смърт по непредпазливост


Собственикът на верига пицарии Георги Илиев беше осъден условно на 2 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на сина на председателя на ДАНС Димитър Георгиев - Юлиян.

 

Софийският градски съд го лиши и от право да управлява автомобил за две години. Присъдата не е окончателна. Съдебното следствие откри, че освен с висока скорост, с която е карал и липсата на правоспособност да управлява високоскоростния си мотор, в кръвта на Юлиян е имало следи от канабис.
 

 

Съдът осъди Георги Илиев само по едно от обвиненията - че е тръгнал да излиза на главен път, отнемайки предимството на моториста и го оправда по останалите. Според адвокат Явор Нотев, този случай е извън обичайните пътни инциденти, заради скоростта, с която се е движел Юлиян.

 

На 2 април 2014 година Юлиян се движи с мотор и с висока скорост по Симеоновско шосе. Илиев - с минимална скорост, иска да излезе на шосето от Ловния парк. Не вижда летящия с над 100 км в час мотор и го удря, правейки завоя.

 

Младежът, който излита на метри от мястото на удара, умира веднага. Адвокатът на Димитър Георгиев - Христо Христов, не оспори условната присъда, но коментира, че тя е трябвало да бъде в максималния петгодишен изпитален срок, за да има възпитателен ефект, което предполага, че присъдата ще бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

БНР

Коментари

Новини Варна