IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
11:45 | 20 октомври 2016
Обновен: 17:00 | 27 април 2024

Липсата на почивка – причина №1 за ПТП-та с автобуси и камиони

Алкохолът и високата скорост са другите причини

По материала работи: Пламен Янков
Липсата на почивка – причина №1 за ПТП-та с автобуси и камиони

Неспазването на времето за почивка от страна на шофьорите е една от основните причини за възникването на катастрофи с участието на автобуси и камиони, предаде dnes.bg.

 

Тази констатация идва от Областната дирекция на МВР в Търговище след проверки на 183 товарни автомобила и 54 автобуса на територията на областта.

 

Специализираната операция е проведена във всички държави-членки на европейската организация на службите на "Пътна полиция" - TISPOL.

 

Превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите са другите причини за пътно-транспортни произшествия.

 

По време на акцията са констатирани три случая на управление на товарен автомобил след употреба на алкохол, както и четири - на нарушение на скоростните режими от водачите.

 

Контролните органи са установили 15 случая на неизползван на колан, а в други 10 случая са констатирани технически неизправности по автомобилите.

 

12 са нарушенията, свързани с нередовни документи на водача, 3 - с нередовни документи на превозвания товар.

 

Четете още 15 000 варненски деца ще бъдат приучени да си слагат колан в автомобила

Около 300 убийци на пътя се разхождат на свобода

Коментари

Новини Варна