IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
11:59 | 2 декември 2016
Обновен: 13:20 | 27 април 2024

Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско

Малкият Йордан не иска да ходи на градина, плаче

По материала работи: Пламен Янков
Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско

За пореден скандал с грубо отношение към малчуган в детска градина разказаха неговите родители. Няколко седмици, след като тръгва на детска градина в софийското с. Мирково, малкият Йордан започва да става неспокоен и често да плаче.


Родителите взимат един ден детето си и виждат синина на бузата му, разказва Нова тв, цитира dnes.bg.


"На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата", разказва Радка Илиева - майка на Йордан. Усъмняват се в насилие от страна на учителката, защото детето им не искало да ходи там.

 

Затова на следващия ден поставят записващо устройство в елечето му. На записа се чуват груби викове, обиди и удряне на шамари.

 

"Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пика, бе. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

 

"Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и детето започва да плаче", разказва майката. "Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината..."

 

Майката взела детето от детската градина същата сутрин и подала жалба. Таня Иванова, учителката, която майката разпознала от записа, категорично отрича гласът на записа да е нейният. "Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод".

 

Директорката на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая, а синът на Радка не посещава детската градина. Засега през деня за него се грижи баба му.

 

Четете и за случая във варненската детска градина „Морска звездица До 3 г. затвор или пробация за мед.сестрата, тормозила дете в яслена група

Анастасия Георгиева: Инцидентът в яслата е единичен случай!

Коментари

Новини Варна