IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
17:18 | 22 декември 2016
Обновен: 14:44 | 25 април 2024

Кметът на София иска да се подобрят мерките за сигурност в големите търговски центрове

Въведени са допълнителни патрули на ключови места

По материала работи: Борис Проданов
Кметът на София иска да се подобрят мерките за сигурност в големите търговски центрове

Подобряване на мерките за сигурност в големите търговски центрове и организацията на движението около тях, бяха обсъдени на среща по инициатива на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова с управителите на обектите, съобщават от пресцентъра на Столичната община.


На срещата, която се е състояла днес, са присъствали директорът на СДВР Младен Маринов, зам.-директорът на СДВР Антон Златанов, директорът на дирекция "Сигурност" на Столична община Кристина Лазарова и директорът на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" на СО Красимир Димитров.


"Огромен брой хора посещават големите търговски центрове в София, пазарувайки за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В последната седмица те се посещават и от голям брой хора от провинцията, което допълнително натоварва автомобилния трафик в районите на обектите. Поисках от управителите да предприемат незабавно допълнителни мерки за сигурност на техните клиенти и да подобрят организацията по влизането и излизането в подземните паркинги", е казала Фандъкова. Засилват се екипите на "Пътна полиция", които да регулират движението около търговските центрове, при които има натоварен трафик.


Управителите на търговските центрове се ангажираха да засилят мерките за сигурност на входовете и изходите на обектите, както и видеонаблюдение в и около обектите.


"Управителите на търговските центрове с подземни гаражи трябва да засилят контрола за недопускане в тях на автомобили с газови уредби. Паркирането на автомобили на газ в подземните гаражи е забранено и крие сериозни рискове, затова поискахме от ръководството на моловете да засилят проверките", е заявил Младен Маринов.


Във връзка с решението на Консултативната група към Съвета по сигурност към МВР от днес се въвежда и допълнителна охрана на места, на които се струпват голям брой хора - търговски центрове, метростанции, автогари, гари, летище "София" и празнични инициативи на открито. Специални мерки за сигурност се взимат и при организацията на празничния концерт на открито на пл. "Батенберг" в Новогодишната нощ.


БТА

 

Още по темата: Бъчварова уверява: Няма заплаха, сигурността е висока!

Коментари

Новини Варна