IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
21:32 | 6 март 2017
Обновен: 22:30 | 27 април 2024

Пиян рецидивист задържан за превозване на афганистанци

По материала работи: Борис Проданов
Пиян рецидивист задържан за превозване на афганистанци

В района на кръстовището на бул. „Ломско шосе“ и ул. „Бели Дунав“, служители на реда в София спрели за проверка товарен автомобил „МАН“. В превозното средство са установени 60 чужди граждани, 57 от които с документи и трима - без.

 

По данни на мъжете, на видима възраст между 20 и 30 години, всички са от Афганистан.  Задържан е водачът на товарния автомобил – 45-годишен мъж от София, криминално проявен.

 

Тестът с техническо средство показал, че той е седнал зад волана след употреба на алкохол. Предстои срещу него да бъдат образувани досъдебни производства за незаконно подпомагане на чужденци и за шофиране в нетрезво състояние. За случая е уведомена прокуратурата.

 

Засилените полицейски проверки за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужди граждани и лица, съпричастни към каналждийска дейност, продължават на територията на столичния град.  

 

факти.бг

 

Още по темата: Агенция „Митници” разкри кой държи трафика на кокаин в България

Коментари

Новини Варна