IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
16:24 | 8 март 2017
Обновен: 20:32 | 25 март 2024

60-годишен убил с лопата и нож съквартиранта си, след което го покрил с дрехи

Живял две седмици с трупа

По материала работи: Пламен Янков
60-годишен убил с лопата и нож съквартиранта си, след което го покрил с дрехи

Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми 60-годишния Владимир Г., за това, че в началото на месец февруари 2017 г. умишлено умъртвил Георги И., на 60 г., от гр. Пазарджик, съобщават от Прокуратурата, цитира Труд.

 

На 6 февруари 2017 г. в гр. Пазарджик, в апартамент на ул. „Никола Фурнаджиев“, е бил намерен трупът на Георги И., като по него е имало следи от насилие.  Установено е било, че 60-годишният мъж е бил убит. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия, в резултат на които е установено, че извършител на престъплението е Владимир Г.

 

Според събраните доказателства обвиняемият Владимир Г. заживял в жилището на пострадалия в края на декември 2016 г. Двамата не работили. На неустановена дата в началото на февруари 2017 г. те употребили алкохол и се скарали, след което обвиняемият нанесъл удари с лопата по главата на Георги И., както и удари с нож в гърба. Впоследствие преместил трупа в съседна стая, където го покрил с дрехи и дюшек. През следващите две седмици продължил да обитава жилището, понеже нямало къде другаде да отиде да живее. На 21 февруари 2017 г. обвиняемият Владимир Г. е бил заловен при извършване на кражба от хранителен магазин в гр. Пазарджик и спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд-Пазарджик. Към момента  обвиняемият се намира в следствения арест в гр. Пазарджик.

 

По делото за престъплението по чл. 116 от Наказателния кодекс са разпитани свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са множество веществени доказателства, включително  лопатата и ножа, с които е бил удрян Георги И., и те ще бъдат предоставени за експертно изследване. Обвиняемият е направил самопризнания и съдействал на разследването.

 

През 1997 г. Владимир Г. е бил осъден на 18 години „лишаване от свобода“ за извършено убийство, което наказание е изтърпял през март 2015 г. През януари 2016 г. Районен съд-Пазарджик му е наложил наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ за кражба, извършена през юли 2015 г. Владимир Г. е изтърпял наказанието през юли 2016 г., когато е излязъл от затвора.

Коментари

Новини Варна