IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:05 | 15 март 2017
Обновен: 04:44 | 18 май 2024

Спипаха бензинджии, които мамили НАП и укривали данъци

Митничари и данъчни разкриха схемата им в Хасково

По материала работи: Пламен Янков
Спипаха бензинджии, които мамили НАП и укривали данъци

Пловдивски митничари и данъчни разкриха схема за избягване плащането на данъци при търговия с горива чрез манипулиране на контролни уреди, съобщиха от Агенция "Митници".

 

При проверка на бензиностанция в района на Хасково митническите служители установили, че в резервоарите на обекта се съдържат 4500 литра дизелово гориво. У митническите служители възникват съмнения, че е налице манипулация на онлайн връзката с НАП.

 

При последвала съвместна проверка на обекта от митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП Пловдив са установени несъответствия в данните на една от нивомерните системи на резервоарите.

 

За проверявания период са открити данни за седем доставки за общо 36 000 литра, а към контролните органи са отчетени две доставки за общо 5000 литра.

 

За втора нивомерна система е установено, че е разкачена заедно с модем за Интернет, както и има индикации за нарушена цялост на пломбата, поставена от НАП.

 

Установеното в бензиностанцията гориво е задържано и е оставено на съхранение в Митница Пловдив, а нивомерните системи са иззети от НАП.  Работата по случая продължава.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна