IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:14 | 17 март 2017
Обновен: 16:55 | 30 април 2024

Мъж, счупил спирка на градски транспорт: Пречеше ми!

Русенецът бил агресивен и в нетрезво състояние

По материала работи: Пламен Янков
Мъж, счупил спирка на градски транспорт: Пречеше ми!

Районната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишния мъж, причинил щети на спирка за обществен транспорт.

 

Русенецът от кв. "Долапите" разбил спирка, защото "му пречела". Такова обяснение дал пред полицаите младият мъж.

 

На 16-и февруари около 09:00 часа, след обилна консумация на алкохол, младият мъж отишъл на спирката на градския транспорт в квартала и, все още държейки полупразна бутилка от бира, избутал жена, която в този момент четяла разписанието на автобусите.

 

В следващия момент, без да бъде провокиран, той започнал да урдя с юмрук стъкло на спирката и го счупил. След това ритнал и насрещното стъкло.

 

Действията му предизвикали възмущението на гражданите, чакащи автобуса, които веднага сигнализирали за случилото се.

 

Пристигнали полицейските служители, които разпоредили на младия мъж да остави бутилката и да преустанови действията си, предупреждавайки го, че в противен случай ще бъде задържан.

 

"Няма да ме задържате, няма да дойда с вас!", отвърнал русенецът, цитиран от "24 часа", държейки се агресивно и заплашително, като започнал да се противопоставя и да изблъсква ръцете на полицаите.

 

След като бил задържан, на въпроса той ли е повредил спирката, хулиганът е признал и е отговорил, че тя му пречела.

 

Установено е, че той е бил осъждан и преди. Сега му е повдигнато обвинение за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Освен това, деянието му било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – двама полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна