IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:03 | 12 април 2017
Обновен: 00:01 | 26 април 2024

Проверяват строители на границата за камиони с мигранти

По материала работи: Борис Проданов
Проверяват строители на границата за камиони с мигранти

Фирми-подизпълнители на строителството на оградата по границата с Турция ще се проверяват във връзка със зачестилите случаи на трафик на мигранти с камиони.


Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.


Причината е нова схема на трафик на мигранти. Каналджиите натиквали бежанците в камиони, които уж превозвали строителни материали за изграждане на оградното съоръжение.


Схемата станала известна, след като през март тази година бяха открити 27 мигранти в горящ камион "Скания" в гориста местност до пограничното село Резово. Трафикантът избяга, а само смелостта на български граничен полицай, който се хвърлил в пламъците, спаси мигрантите от сигурна смърт.


Трафикантът все още се издирва, стана ясно от прокуратурата.


"Това си е чист камуфлаж и е правено с тази цел, че едва ли някой граничен полицай ще спре такъв камион, който на пръв поглед е натоварен със строителни материали и идва от границата. Ако не беше станал този инцидент със запаления камион, вероятно щеше да се разкрие по-късно тази схема или въобще нямаше да се разкрие”, заяви ръководителят на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров.


Представителите на държавното обвинение уточниха, че се работи по всички възможни версии, но до момента няма данни за замесени със "схемата" реални фирми.


Проверките продължават.

 

Още по темата: ЕС е разпределил 16 000 бежанци за година и половина

Коментари

Новини Варна