IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
09:13 | 6 ноември 2014
Обновен: 10:05 | 22 април 2024

Стачка блокира Брюксел

Протестът е срещу вдигането на възрастта за пенсиониране и повишаването на данъци

По материала работи: Златина Добрева
Стачка блокира Брюксел

Брюксел ще бъде блокиран изцяло заради национална стачка, насочена срещу намеренията на новото правителство да повиши възрастта за пенсиониране, да увеличи данъците и да се откаже от някои инвестиции.
Предвижда се в продължение на поне шест часа днес в града да не се движи градският транспорт, а използването на автомобили ще бъде изключително затруднено.
Очаква се стачката да не засегне единствено движението на влаковете, затова организаторите препоръчват използването на железниците, на колело или ходенето пеш.
Отбелязва се, че последните подобни масови прояви бяха в края на 2011 г. и през 2013 г. срещу ограничението на бюджетните разходи при правителството на премиера Елио ди Рупо (между 50 000 и 80 000 участници в първото събитие и между 30 000 и 40 000 протестиращи при второто).
Местните медии предупреждават, че до края на годината предстоят още няколко стачки, едната от които ще засегне Брюксел на 8 декември, а за 15 декември е насрочена обща национална стачка, пише БТА.

Коментари

Новини Варна