IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:35 | 7 ноември 2014
Обновен: 23:01 | 20 април 2024

В Талин минават на сух режим

Обмислят частична забрана за продажбата на спиртни напитки

По материала работи: Златина Добрева
В Талин минават на сух режим

Градската управа на Талин обмисля частична забрана на продажбата и публичната употреба на алкохол в централните части на града, пише Би Би Си.
Предложението е на кмета на града, който е толкова загрижен за публичния облик на живописния център на естонската столица, че е внесъл предложението. То касае продажбата на алкохол през деня в неделите.
Ако предложението бъде прието, то ще влезе в сила през март месец догодина. Планиран е и втори законопроект, който трябва да влезе в сила през юли. Той ще касае продажбата на твърд алкохол в кварталните магазини в централната градска част.
„Ако не успеем да ограничим пиенето на обществени места, скоро ще видим повишение на уличната престъпност и семейното насилие, като причината за това е алкохолът“, твърди зам.-кметът на Талин. Граждани на естонската столица се обърнали към него, като определили положението като кошмар и ужасно за гледане.
Туристическата индустрия обаче е загрижена, тъй като броят на посетителите вече намалява, а забраната само ще влоши положението, пише dnes.bg.
Асоциацията на естонските търговци оспорва предложението, тъй като не е издържано правово, а и няма проучвания, които да подкрепят обективно налагането на забраната.

Коментари

Новини Варна