IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
17:54 | 7 ноември 2014
Обновен: 20:45 | 25 април 2024

Джихадисти плашат със смърт "тюлена" убил Осама бин Ладен

Американският войник участва във филм, посветен на акцията срещу терорист номер едно.

По материала работи: Деян Михайлов
Джихадисти плашат със смърт "тюлена" убил Осама бин Ладен

Джихадисти заплашиха 38-годишният Роб О'Нийл, „морският тюлен" - боец от елитното подразделение на военноморските сили на САЩ, убил Осама бин Ладен, със смърт. Това предаде Франс прес.

Джихадистите веднага са заплашили, че ще убият О'Нийл, разкри американският център за следене на ислямистките сайтове SITE. Послания на арабски и английски език, придружени от снимки на бившия командос, приканват джихадистите да отмъстят за смъртта на Бин Ладен.

Едно от тях, на арабски, например, гласи: "Ще изпратим на "вълците единаци" в Америка снимките на този Робърт О'Нийл, който уби шейх Осама бин Ладен..." Друг апел, и на двата езика, се обръща "към вас, драги ми мюсюлмани в Съединените американски щати, пред вас се открива шанс да влезете в рая".

О'Нийл обясни, че е решил да признае публично, че е застрелял основателя на Ал Кайда, след като това така и така е било разкрито от сайта на бивши "морски тюлени" SOFREP. От SOFREP обясниха, че са направили това в знак на протест срещу предстоящото на 11 и 12 ноември излъчване по американската телевизия "Фокс нюз" на документален филм "Мъжът, който уби Осама бин Ладен", в който се появява 38-годишният екскомандос.

О'Нийл аргументира решението си да участва във филма с факта, че все повече и повече хора научавали, че той е ликвидирал лидера на Ал Кайда и е било въпрос на време името му да изплува в публичното пространство, посочва Асошиейтед прес. Бившите "морски тюлени" по правило трябва да пазят мисиите, в които са участвали, в най-строга тайна, отбелязва АФП.

Коментари

Новини Варна