IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
08:39 | 12 август 2018
Обновен: 12:20 | 21 април 2024

Великобритания е платила над 2 млн. паунда на пострадали пешеходци

10 572 души са подали жалби срещу местни общини за падане от неравен тротоар

По материала работи: Борис Проданов
Великобритания е платила над 2 млн. паунда на пострадали пешеходци

2,1 млн. британски паунда. Това е сумата, която е платена от британските власти на пешеходци, под формата на компенсации, за спъване от неравна настилка през изминалата година, съобщава BBC, цитирана от БГНЕС. Скорошно проучване показа, че 10 572 души са подали жалби срещу местни общини за падане от неравен тротоар, но едва 859 или 8 процента от случаите са завършили с отсъждане в полза на ищеца. Забелязва се и друга тенденция – докато някои британски общини изплащат компенсации в над 75 на сто от случаите, то други категорично отказват да овъзмездят пострадалите. Мотивът – вината е на „продължаващото от десетилетия неглижиране на проблема и липсата на финансиране от страна на правителството”, което се отразява на поддръжката на настилките.


Общината с най-много подадени жалби е Хилингдън, Западен Лондон – 148. Градският съвет на Ливърпул пък е отхвърлил всички 448 подадени жалби. Има и едно място, в което явно настилките са наред и няма подадени оплаквания – Шетландските острови.

Actualno.com

Коментари

Новини Варна