IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
11:01 | 20 август 2018
Обновен: 12:45 | 21 април 2024

Мъж нападна полицаи пред участък в Каталуня с викове за Аллах

Заподозреният е бил гражданин на Алжир

По материала работи: Деян Михайлов
Мъж нападна полицаи пред участък в Каталуня с викове за Аллах

Испанската полиция простреля 29-годишен мъж, опитал да нападне с нож служители на полицейски участък на регионалните сили на реда в областта Каталуня, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Мъжът влязъл въоръжен в участъка в град Корнела де Лобрегат в провинция Барселона около 5:50 ч. местно време и 6:50 - българско с намерението да атакува полицаите. Тогава той бил прострелян и починал.

Според изданието "Ла вангуардия" заподозреният е бил гражданин на Алжир. Влизайки в сградата на участъка, той викал "Аллах е велик", допълва изданието.

Телевизия Ер Те Ве Е съобщава, че нападателят е бил алжирски жител на град Корнела, но имал и испански документи за самоличност (NIE, "номер за самоличност на чужденец), предаде "Ройтерс". Според "Ла вангуардия" пък извършителят на атаката не е бил криминално проявен до момента.

Очаква се каталунската полиция да започне обиск в дома му, след като получи съдебна заповед за това. Следствието вече започнало да разпитва приятелката му.

Нападението става дни след като испанците отбелязаха първата годишнина от атаките в Барселона и Камбрилс на 17 август.

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна