IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
18:46 | 16 януари 2015
Обновен: 17:32 | 21 април 2024

Ердоган за Шарли Ебдо:Това не е свобода, а терор!

„Те може и да са атеисти, но трябва да уважават това, което е свято за нас”, заяви турският президент.

По материала работи: manager
Ердоган за Шарли Ебдо:Това не е свобода, а терор!

Това списание има лошата слава на издание с провокативни публикации за мюсюлмани и християни, коментира президентът на Турция Реджеп Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи критика към френското сатирично списание Шарли Ебдо, обвинявайки авторите, че разпалват омразата и расизма.

„Това списание има лошата слава на издание с провокативни публикации за мюсюлмани и християни. Това, което правят те, е да разпалват омразата и расизма. Това не се нарича свобода. Това е терор и намеса в личното пространство на други хора. Трябва да осъзнаваме, че безгранична свобода няма”,  заяви Ердоган в петък по време на среща в Анкара.

Той добави, че подобни провокации трябва да се наказват от закона. Според Ердоган, мюсюлманите имат правото да очакват същото уважение към пророка Мохамед, каквото те проявяват към пророците на юдаизма и християнството.

„Те може и да са атеисти, но трябва да уважават това, което е свято за нас”, заяви турският президент.

Терористичните актове във Франция започнаха в началото на януари, когато редакцията на списание Шарли Ебдо беше нападната от въоръжени терористи, убили 12 човека. За три дни загинаха общо 17 човека, включително трима полицаи. Тримата терористи бяха унищожени. 

Източник: РИА Новости, ФБР.bg    
 

Коментари

Новини Варна