IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
17:57 | 10 април 2015
Обновен: 20:59 | 25 април 2024

Латвия отхвърли гръцките критики на санкциите срещу Русия

Председателят на Съвета на ЕС – Латвия, заяви, че е изненадана от критиките на гръцкия премиер Алекси Ципрас

По материала работи: Юлиян Атанасов
Латвия отхвърли гръцките критики на санкциите срещу Русия

Председателят на Съвета на ЕС – Латвия, заяви, че е изненадана от критиките на гръцкия премиер Алекси Ципрас спрямо санкциите срещу Русия, предаде БГНЕС.
Латвийският министър-председател Лаимдота Страуюма заяви, че само преди месец Атина е била една от страните, които са одобрили удължаването на европейските санкции спрямо Москва. "На срещата през март гръцкият премиер прие общата позиция", каза тя пред репортери по време на визита в Литва. "Именно затова за мен беше изненада това, което той каза в Москва", допълни Страуюма.
На подобна позиция застана и литовският министър-председател Алгирдас Буткявичюс, според когото целите на посещението на неговия гръцки колега в Русия са били "напълно неразбираеми" и че срещата му с Путин е "предизвикала притеснения за много страни от ЕС".
В същото време представители на Германия приветстваха новото плащане на Гърция към международния валутен фонд (МВФ) в размер на 459 млн. евро.
"Разбира се, че е важен знак това, че Гърция има волята и е в позицията да изпълни своите ангажименти", заяви говорителка на германското правителство.
 

Коментари

Новини Варна