IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
19:12 | 10 април 2015
Обновен: 21:01 | 25 април 2024

Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона

От 50 години това е вторият разговор между лидерите на САЩ и Куба

По материала работи: Юлиян Атанасов
Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона

Президентите на САЩ и на Куба Барак Обама и Раул Кастро разговаряха по телефона преди съмита на двете Америки, който ще се състои в Панама, където се очаква двамата лидери да имат и среща, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Хорхе Леганоа, заместник-директор на държавната Кубинска национална информационна агенция каза, че Обама и Кастро са говорили по телефона в четвъртък вечерта местно време. Белият дом засега отказва да коментира новината.
Обама и Кастро пристигнаха в Панама вчера. Телефонният разговор между двамата е вторият известен разговор между лидерите на САЩ и Куба за последните над 50 години.
Първият разговор беше през декември, малко след като Обама и Кастро обявиха планове за възстановяване на дипломатическите отношения между Куба и САЩ. Този процес е в ход вече.
Двамата лидери нямат планирана официално среща в Панама, но се очаква контакт межу тях в кулоарите на форума, който започва днес и продължава и утре.
 

Коментари

Новини Варна