IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
19:18 | 10 април 2015
Обновен: 00:02 | 26 април 2024

Подават жалба срещу 27 общественици заради коментари в Туитър

Коментарите били за заложническата криза в истанбулския съд

По материала работи: Юлиян Атанасов
Подават жалба срещу 27 общественици заради коментари в Туитър


Съдебна жалба беше заведена срещу 27 обществени фигури, в това число политици, журналисти и хора от шоубизнеса, за това, че са публикували коментари в Туитър за заложническата криза в истанбулския съд, при която загина прокурор Мехмет Кираз, предаде БГНЕС.
Сред обектите на жалбата са и лидерът на Народната републиканска партия Кемал Кълъчдароглу, който вчера беше признат за виновен по друго обвинение за обида на президента Реджеп Ердоган, съобщава в. "Хюриет".
Жалбата е била подадена срещу 27-те души заради "предизвикване на омраза в обществото чрез дискриминация на базата на раса, религия или език", както и заради "окуражаванае на хора да извършат въоръжена атака срещу правителството".
Прокурор Мехмет Кираз беше убит на 31 март след като двама членове на забраненият в Турция "Народен Революционен Фронт за освобождение" (DHKP-C) влязоха в сградата на съда, където той работи и го взеха за заложник. В последствие той беше прострелян и почина от раните си в болницата.
 

Коментари

Новини Варна