IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
19:32 | 10 април 2015
Обновен: 16:55 | 26 април 2024

Отлагат преговорите между Русия и Украйна за газа

Според източници в Украйна причина за отлагането на срещата е Русия

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отлагат преговорите между Русия и Украйна за газа

Преговорите между Русия и Украйна по дългосрочна сделка за доставка на газ, които се провеждат с посредничеството на Европейския съюз са отложени, предаде БГНЕС. Очакваше се срещата между трите страни да се състои във вторник в германската столица Берлин. "Трилатералните преговори в Берлин са отложени", но експерти от Москва, Киев и Брюксел трябва да се срещнат в европейската столица следващата седмица, съобщи говорител на Европейската комисия.
Според източници в Украйна причина за отлагането на срещата е Русия, която за сега отказва да вземе участие в срещата, без да е ясна конкретна причина.
"Уверен съм, че експертинте разговори ще подготвят почвата за следващата среща на политическо ниво, която се очаква също да се състои през април", написа в изявление заместник-председател на Европейската комисия по въпросите на Енергийния съюз Марош Шефчович.
По-рано Русия и Украйна се съгласиха да удължат с три месеца споразумението, което постигнаха миналата година за покриване на зимните доставки на газ.
 

Коментари

Новини Варна