IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
10:10 | 13 април 2015
Обновен: 16:55 | 26 април 2024

Пентагонът заплаши Русия заради прихванатия самолет

Пилотът е извършил „опасни и непрофесионални маневри”, твърдят от американското военно ведомство

По материала работи: Лиляна Трънкова
Пентагонът заплаши Русия заради прихванатия самолет

Действията на пилота на руския изтребител, който пресрещна американския военен разузнавателен самолет над Балтийско море са непрофесионални и опасни. Това се казва в изявление на прессекретаря на Пентагона Марк Райт, цитиран от Асошиейтед прес.Той предупреди Москва, че такива действия ще увеличат напрежението между двете страни. Според Райт небрежните действия на руския пилот можели да доведат до сблъсък и трагичен край за двата самолета.

Представителят на американското военно ведомство посочи, че инцидентът е станал „в условията на променена обстановка в сферата на безопасност във връзка с агресията на Русия против Украйна”.

Според Пентагона самолет RC-135U от американските ВВС се е намирал в международното въздушно пространство на север от Полша и руският изтребител Су-27 на висока скорост прелетял два пъти около него, правейки „опасни и непрофесионални маневри”.

Коментари

Новини Варна