IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
21:51 | 13 април 2015
Обновен: 04:29 | 26 април 2024

Израел и САЩ недоволни от решението на Русия за Иран

Еврейската държава остро критикува ядреното споразумение

По материала работи: Ставри Таргов
Израел и САЩ недоволни от решението на Русия за Иран

Израел обяви, че руското решение за продажба на зенитно-ракетни комплекси С-300 на Иран е „пряк резултат" от сключената между Ислямската република и международната общност работна рамка, съобщава АП.

Еврейската държава остро критикува ядреното споразумение, заявявайки, че ще облекчи Техеран от санкциите, но няма да засегне ядрените амбиции на персийската държава. Израел все още вярва, че Иран иска да се сдобие с ядрено оръжие.

Израелският министър по стратегическите въпроси Ювал Щайниц каза, че работната рамка е помогнала за предоставяне на легитимност на Иран и е изчистила пътя на Москва за днешното решение.

„Това е пряк резултат от легитимността, която Иран получи вследствие на ядреното споразумение", изтъкна той и добави, че сделката показва, че Иран планира да използва премахването на икономическите санкции за закупуване на оръжия, а не ги използва за подобряването на живота на иранците.

Белият дом от своя страна съобщи, че руското решение може да повдигне въпросителни относно премахването на наложените срещу Иран санкции.

Припомняме, по-рано днес руският държавен глава Владимир Путин издаде указ за премахване на наложеното срещу Иран ембарго, съобщава news.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна