IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
12:00 | 15 април 2015
Обновен: 18:11 | 12 май 2024

Моряци се отровиха с токсична риба

Пътници на лайнери хванаха норовирус

По материала работи: Златина Добрева
Моряци се отровиха с токсична риба

По-голямата част от екипажа на кораб BALSA 85, плаващ под панамски флаг, е била приета за лечение в болница в Ню Брънзуик, Канада, след хранително отравяне, съобщиха местните медицински власти.

10 моряци от 19-членния екипаж вече са изписани от лечебното заведение. Властите съобщиха, че причина за натравянето е станала „токсична риба“, която моряците яли на борда на кораба в събота. Съдът е в пристанище Сейнт Джон, Канада.

„Мъжете бяха в сериозно, но стабилно състояние“, коментира д-р Кристин Мюке от болницата, цитирана от местни медии. Мюке добавя още, че моряците ще останат под наблюдение, защото конкретният вид хранително отравяне може да стане причина за неврологични или сърдечни проблеми.

По данни на местните медии, моряците сами уловили рибата в международни води.

В лечебното заведение остават четирима, които са с по-сериозни симптоми. Всички 19 моряци на BALSA 85 са от Филипините, пише maritime.bg.

 

Още два инцидента станаха в открито море. Над 200 души на два различни лайнера бяха повалени от норовирус, съобщиха медицинските служби в Сан Диего.

106 души от борда на лайнера CELEBRITY INFINITY са повалени. На кораба имало 2117 пасажери и 964-членен екипаж. Шестима от моряците също са със симптоми на най-силно заразната форма на норовирус, сред симптомите на която са диарията и повръщането.

Болните пасажери са били свалени за лечение в Сан Диего, а в момента тече пълна дезинфекция на борда на лайнера.

114 души на борда на кораба на Royal Caribbean – LEGEND OF THE SEAS, също са имали подобни симптоми няколко дни след избухване на заразата на първия кораб.

LEGEND OF THE SEAS също се е намирал в Сан Диего.

На борда му има 1763 пасажери. Двама моряци от 747-членния екипаж също са заразени.

Коментари

Новини Варна