IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
09:37 | 27 април 2015
Обновен: 21:23 | 26 април 2024

Индонезия ще екзекутира двама австралийци до 72 часа

Те са със смъртни присъди за наркотрафик

По материала работи: Лиляна Трънкова
Индонезия ще екзекутира двама австралийци до 72 часа

Индонезия е уведомила двама австралийци, осъдени на смърт за наркотрафик, че ще ги екзекутира до 72 часа, съобщи днес министърът на външните работи на Австралия Джули Бишоп, цитирана от Асошиейтед прес.

Бишоп каза, че е дълбоко потресена от това предизвестие.

Мюран Сукумаран и Андрю Чан са част от група от 10 наркотрафиканти, чакащи техните смъртни присъди в Индонезия да бъдат изпълнени чрез разстрел.

Според медийната група на австралийския магнат Рупърт Мърдок "Нюз корпърейшън" погребално бюро на индонезийския остров Бали е получило поръчка да достави кръстове с имената на Сукумаран и Чан с дата на смъртта 29 април.

Австралийската външна министърка се е свързала снощи по телефона с индонезийската си колега Ретно Марсуди в опит да предотврати екзекуциите. Австралийският премиер Тони Абът също писа на индонезийския президент Джоко Видодо с молба да спре изпълнението на смъртните присъди.

Днес Абът ще бъде приет в Париж от френския президент Франсоа Оланд. Един французин е част от групата осъдени на смърт наркотрафиканти в Индонезия, които чакат изпълнението на своята присъда.

Австралийският премиер и френският президент оказват заедно натиск върху Джакарта да не екзекутира гражданите на техните страни.

(БТА)

 

Коментари

Новини Варна