IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
09:42 | 2 май 2015
Обновен: 02:18 | 27 април 2024

Помощник-готвач тровил колегите си 7 г.

Лепнаха му 48 г. затвор

По материала работи: Златина Добрева
Помощник-готвач тровил колегите си 7 г.

Испански съд е осъдил на 48 г. лишаване от свобода помощник-готвач за опит да отрови колегите си, предаде РИА Новости. Според материалите по делото, 57-годишният Хихон Андрес Авелино в периода 2005 - 2012 г. е добавял в храната на останалите кухненски работници препарат, който се предписва за лечение на алкохолна зависимост, съобщи bTV.

При употреба на спиртни напитки лекарството предизвиква у човека странични ефекти като учестено сърцебиене, главоболие, гадене, обилно потене, болки в гърдите и обща отпадналост. Според следователите така мъжът се е справял с конкуренцията, тъй като работниците в заведението са били уволнявани за лоша работа. Някои са напускали по собствено желание. Общо са пострадали 19 души.

Испанецът е купувал лекарството без рецепта от аптека, като е използвал връзките си с фармацевта. Обвиняемият не е признал вината си, но аптекарят е разказал, че подсъдимият редовно купувал от него лекарството до 2013 г. Мъжът ще трябва да изплати на пострадалите компенсация от 43 580 евро, както и глоба в размер на 17 091 евро.

Коментари

Новини Варна