IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
18:18 | 4 май 2015
Обновен: 15:01 | 2 май 2024

Гониха морски лъв по улиците на Сан Франциско

Животното бе спасено от полицията

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гониха морски лъв по улиците на Сан Франциско

Морски лъв беше спасен от полицията, след като избяга по улиците на Сан Франциско за втори път, пише БГНЕС. За последните три месеца бозайникът е направил 2 успешни опита за бягство към свободата. Животното разчувства милиони души, след като в социалните мрежи се появиха снимки, на които мъникът се крие от органите на реда под паркираните автомобили. Пакостливият морски бозайник е отново под закрилата на спасителния център, а служителите обещават да му дадат карта, в случай, че той отново реши да избяга.
Морският лъв на име Ръбиш бил открит за първи път от експертите от Морския център за бозайници, страдащ от недохранване и пневмония, съобщава "Хъфингтън пост".
Този уикенд немирникът бе заловен на една от най-оживените улици в Сан Франциско след 30-минутни гонения с полицията.
По-късно спасителният център написа в "Туитър": "Ще нахраним хубаво Ръбиш и ще го изпратим вкъщи с водоустойчива карта, която да му е от полза при следващото приключение."
Националната океанска и атмосферна администрация съобщава за драстично увеличаване на броя на заседналите на суша морски лъвове от 2013 г. насам, като броят им надвишава 2500.

 

Коментари

Новини Варна