IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
18:34 | 4 май 2015
Обновен: 12:26 | 27 април 2024

Ски курорт забрани снимките със спасителните санбернари

Природозащитна организация поиска забраната

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ски курорт забрани снимките със спасителните санбернари


Известният швейцарски ски курорт Цермат забрани на туристи да се снимат с известните спасителни кучета от породата санбернар в рамките на курорта след оплаквания, че кучетата са държани в лоши условия, предаде БГНЕС. Швейцарската природозащитна организация PSA поиска забраната, тъй като според нейни представители животните в Цермат не се разхождат достатъчно често и прекарват дълго време без вода и храна в студа, чакайки да приключат снимките с тях, съобщава сайтът "Луксо".
Пет от кучетата също така живеят в съборетини при "лоши условия и не според законите за защита на животните", казват още природозащитниците.
От PSA предложиха да поемат грижите за кучетата, които са пострадали най-тежко от продължителната си "работа на открито". Подобно предложение е отправил и намиращ се край курортното селище манастир.
Швейцария е страната с едни от най-строгите закони за защита на животните. Социални животни като папагалчетата например трябва да бъдат отглеждани по двойки, а собствениците на починали рибки не могат просто да ги пуснат в тоалетната. Те трябва да бъдат извадени от аквариума и стопаните им да се погрижат за тях по установен ред.
 

Коментари

Новини Варна