IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
18:04 | 7 май 2015
Обновен: 13:43 | 27 април 2024

Потвърдено е освобождаването на кораба с варненския капитан

Maersk Tigris се е насочил към Джебел-Али в ОАЕ

По материала работи: Борис Проданов
Потвърдено е освобождаването на кораба с варненския капитан

Датската компания Maersk Line Shipping потвърди днес, че е освободен контейнеровоз Maersk Tigris заедно с 24-членния международен екипаж, чийто капитан е от Варна. “Мерск лайн шипинг“ с радост и облекчение научи, че “Мерск тигрис“ бе освободен днес 7 май от иранските власти“, съобщи за ТАСС говорителят на компанията Михаел Сторгор.


Според данни на компанията Rickmers Shipmanagement (“Рикмерс шипмениджмънт“), която е оператор на плавателния съд и работодател на екипажа, състоянието на моряците е добро. В момента Maersk Tigris се е насочил към Джебел-Али в Обединените арабски емирства, където екипажът му ще се срещне с представители на компанията.

 

“Мерск тигрис“ бе задържан от ирански патрулни катери в Ормузския пролив на 28 април заради съдебен и финансов спор, при който датската компания не е изпълнила поръчка на иранска компания. Според Михаел Сторгор спорът още се урежда се и очаква окончателното му разрешаване в близко бъдеще.


ТАСС

Коментари

Новини Варна