IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
19:26 | 7 май 2015
Обновен: 13:28 | 27 април 2024

В Италия ВМФ откри потъналия кораб с мигранти

Той се намира на 85 мили североизточно от либийския бряг

По материала работи: Борис Проданов
В Италия ВМФ откри потъналия кораб с мигранти

Италианският военноморски флот съобщи, че е установил местоположението на останките на риболовния кораб, при чието потъване загинаха повече от 700 мигранти.


Трагедията се случи в нощта на 18 срещу 19 април в Средиземно море.


Използвайки сонар и подводница, военноморският флот е локализирал син 25-метров плавателен съд, съвпадащ с описанието на потъналия кораб, предаде Франс прес, цитиран от БТА.


Той се намира на дъното на морето на 85 мили североизточно от либийския бряг и на 375 метра дълбочина, се посочва комюникето, цитирано от Асошиейтед прес.


Прокуратурата в Сицилия, която продължава разследването на най-смъртоносното корабокрушение в Средиземно море, е настояла флотът да открие кораба, за да разбере дали е било възможно предотвратяването на трагедията.


Източник от флота заяви, че корабът може да бъде изваден на повърхността, но такова решение трябва да бъде взето от прокуратурата, която води разследване по случая.


Двайсет и осем души оцеляха при потъването на плавателния съд, потеглил от Либия с над 750 души на борда, а италианската брегова охрана успя да намери телата само на 24 от всички загинали.

Коментари

Новини Варна