IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
20:17 | 7 май 2015
Обновен: 13:42 | 27 април 2024

Премиерът на Люксембург се омъжва за приятеля си

Това става няколко месеца след легализирането на еднополовите бракове

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът на Люксембург се омъжва за приятеля си

Люксембургският премиер Хавиер Бетел ще се омъжи за своя партньор Готие Дестъней следващата седмица - само няколко месеца след като бяха легализирани еднополовите бракове в страната.


Бетел, който стана премиер през 2013 г. само на 40-годишна възраст, не иска да говори за плановете си, за да сведе до минимум отразяването в пресата на събитието.


“Той не иска да слага личния си живот в центъра на общественото внимание и отхвърли исканията на списания да отразят събитието“, заяви анонимен източник.


През август премиерът заяви, че ще се омъжи за партньора си, с когото има връзка от 2010 г. “Той ме попита и аз казах “да“, разкри Бетел пред “Лос Анджелис Таймс“.


Бетел замени сегашния ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на премиерския пост през декември 2013 г. В момента Бетел води кампания за спечелване на референдума на 7 юни за редица реформи, включително ограничаване на мандата на премиера и намаляване на възрастта за гласуване до 16 г.


БГНЕС

Коментари

Новини Варна