IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
18:25 | 9 май 2015
Обновен: 22:52 | 30 април 2024

Путин застана начело на "Безсмъртния полк"

Руският президент носеше снимка на баща си

По материала работи: Юлиян Атанасов
Путин застана начело на "Безсмъртния полк"


Президентът на Русия Владимир Путин застана начело на "Безсмъртния полк" в Деня на победата в Москва с фотография на своя баща в ръка, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.
Мисля че баща ми, подобно на милиони и милиони обикновени войници – той бе прост войник - са имали право да преминат по този площад, но съдбата така е отредила, че не всички са могли да преминат по Червения площад", заяви Путин.
Акцията "Безсмъртен полк" се провежда за четвърти път.
Участниците в нея носят портрети на свои роднини, които са се сражавали на фронта. На уебсайта на "Безсмъртен полк" /moypolk.ru/ всички желаещи могат да открият страница на свои роднини и да разкажат за бойния им път, живота на семейството преди и след войната. Всеки ден се появяват хиляди нови истории.
На възпоменателното събитие се събраха над 250 000 човека.
За Путин, както и за повечето руснаци, Великата отечествена война е част от семейната история. В неотдавнашна статия президентът разказа как баща му Владимир Спиридонович Путин отишъл на фронта въпреки "резервите", как се сражавал и бил тежко ранен.
Държавният глава си спомни също за своята майка Мария Ивановна и за по-големия си брат Виктор, умрял от дифтерит през 1942 г.
Владимир Путин е роден седем години след края на войната.

 

Коментари

Новини Варна