IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
16:00 | 8 януари 2022
Обновен: 02:01 | 18 април 2024

Полюшвал ли се е Путин в църквата на Рождество?

 Въпросът беше официално опроверган от прессекретаря Дмитрий Песков

По материала работи: Слав Велев
Полюшвал ли се е Путин в църквата на Рождество?

Снимка: Фейсбук/Владимир Путин

Люлеел ли се е руският президент Владимир Путин докато е бил в храма на Рождество? Въпросът тръгна от руски форуми, премина през сайтове, а след това беше официално опроверган от прессекретаря Дмитрий Песков, предаде "Стандарт".

Ето и хронологията.

Президентът на Русия Владимир Путин отпразнува Коледа в четвъртък вечер в домашната църква „Образът на Спасителя Неръкотворен“ на територията на резиденцията си под Москва в Ново-Огарьово.

Историята за срещата на държавния глава с християнския празник показа телевизионната компания "Русия".

На кадрите се вижда как Путин пристига на службата в костюм без вратовръзка.

По време на службата се вижда как той е сам, кръсти се и малко се полюшва, написа руският сайт „Знак“, а след това информацията обиколи повечето медии.

Ден по-късно Кремъл отрече "люлеенето" на Путин по време на службата в храма.

В интервю за Московското радио прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков отбеляза, че Владимир Путин спазва мерките за борба с коронавируса и затова в църквата е нямало друг освен него и свещениците.

„Той не се люлееше. С него бяха няколко духовници. Причината за отсъствие на други са епидемиологичните предпазни мерки", каза Песков.

Сайтът на Кремъл публикува и поздравлението на президента на Русия за Рождество.

„Обединявайки хората около високи духовни идеали и ценности, то изпълва сърцата с радост и светли надежди, вдъхновява нови постижения. И разбира се, с този празник свързваме добрите семейни традиции, предавани от поколение на поколение “, се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл.

Путин отбеляза също „огромен творчески, безкористен принос за опазването на нашето най-богато историческо, патриотично и културно наследство, за укрепване на институцията на семейството и възпитанието на младите хора“, който прави Руската православна църква.

Коментари

Новини Варна