IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:45 | 24 януари 2022
Обновен: 03:07 | 26 април 2024

Песков: Истерията на САЩ и НАТО за Украйна е пълна с лъжи и фалшиви новини

Eскалацията на напрежението се осъществява чрез информационни и конкретни действия от западна страна

По материала работи: Слав Велев
Песков: Истерията на САЩ и НАТО за Украйна е пълна с лъжи и фалшиви новини

Причината за изостряне на ситуацията около Украйна се крие в действията на Брюксел и Вашингтон и истерията, която те вкарват, каза Дмитрий Песков, прессекретарят на руския държавен глава, съобщава РИА Новости, предаде "Труд". 

„Като цяло заявяваме и искаме да обърнем внимание на факта, че ескалацията на напрежението се осъществява чрез информационни действия и конкретни действия, предприети от Съединените американски щати и НАТО. Говорейки за информационна активност, имам предвид информационната истерия, която сме свидетели“, коментира той по повод съобщенията за възможна евакуация на семействата на служители на посолството на САЩ в Украйна.

Песков отбеляза, че в същото време разпространяват голямо количество невярна информация.

"Просто лъжи. Имам предвид същите тези фалшификати“, каза той. Говорителят на Кремъл също така припомни, че само преди няколко дни имаше история, че Русия уж евакуира своите дипломати в Украйна.

"Имаше кръг от истерия. Но в крайна сметка всичко се сведе до препоръката на Държавния департамент. Що се отнася до конкретни действия, виждаме с вас изявленията, които Северноатлантическият алианс публикува за увеличаване на контингента и отправяне на силите  към източния фланг. Всичко това води до това растящо напрежение", каза Песков.

Той подчерта, че „всичко това не се случва заради това, което ние в Русия, правим“.

През последните месеци западните медии все по-често съобщават за подготовката на Москва за „инвазия“ в Украйна. Руската страна многократно ги опровергаваше и подчертаваше, че подобни изявления се използват за изпращане на войските на Северноатлантическия блок в близост до нашите граници.

Коментари

Новини Варна