IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
20:16 | 12 май 2015
Обновен: 00:01 | 28 април 2024

Баба получи доживотна присъда, след като накара внучката си да бяга докато... почине

Малката Савана Хардин излъгала, че не е яла бонбони и била наказана от жестоката си баба

По материала работи: Слав Велев
Баба получи доживотна присъда, след като накара внучката си да бяга докато... почине

Баба получи доживотна присъда за това, че накарала 9-годишната си внучка да тича до смърт. Жестокият инцидент се разиграл в американския щат Алабама през 2012 г., но едва сега съдът взе решение.

 

Малката Савана Хардин излъгала, че не е яла бонбони и била наказана от жестоката си баба, 50-годишната Джойс Хардин Гарард, да тича пред къщата. Момиченцето, което обичало коне и да бъде мажоретка, в крайна сметка се свлякло на земята и повърнало от умора. Спешно е откарана в болницата, но три дни по-късно умира.

 

Съсед свидетелства, че е видял момичето да бяга напред назад, носейки пръчки, в продължение на 2 часа, а строгата баба повтаряла „Продължавай да бягаш, не съм ти казвала да спираш“.

 

Бабата казала пред съда, че е нямала лоши намерения, а е искала да я окуражи да бяга по-бързо, защото детето завършило второ на училищно състезание. Това обаче не я спаси да бъде обвинена в предумишлено убийство и да получи доживотна присъда без право на помилване. Делото завърши едва този понеделник. Съдията е можел да наложи смъртно наказание.

 

Съдът очаква и мащехата на момичето, която също е обвинена в убийство, тъй като според следователите е видяла наказанието, но не се е намесила. Нейното дело е насрочено за по-далечна дата.

 

Източник: Mirror

 

Коментари

Новини Варна