IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
21:35 | 12 май 2015
Обновен: 08:28 | 4 май 2024

Бащата на Ани искал да убие и Димитрина

Нови факти станаха известни за майката на детеубиеца, която е родила втори син на известен гръцки бизнесмен

По материала работи: Слав Велев
Бащата на Ани искал да убие и Димитрина

“Станислав беше планирал да убие Димитрина и после да се самоубие, ако не му повярва за изчезването на Ани”, каза в интервю за гръцкия ефир приятелят му Ники.

 

Вчера делото за притежание на наркотици срещу бащата, убил зверски 4-годишната Ани в Атина, бе отложено. Станислав Бакърджиев бе прехвърлен в съдебния арест. На излизане той не направи изявления пред журналистите и бързо бе отведен в ареста на Евелпидон.

 

Много гърци се бяха събрали пред съда, където се гледа делото. При излизането му събралото се множество започна да вика и ругае след него, а една жена изкрещя “Бесилка”. Според репортер на гръцка телевизия едното око на Станислав било много зачервено, а външният му вид бил променен. На въпрос от студиото дали върху него е упражнено насилие репортерът отговори уклончиво, давайки да се разбере, че има вероятност за това.

 

“Боли ме много”, каза пред журналисти майката на 27-годишния баща Офелия Гутева, която го чакаше пред съда вчера сутринта. “Още се надявам, че нещо друго е станало. Майка съм. Каквото се е случило, тя (майката на Ани - бел.ред.) го знае. Ако нещо е направил Станислав, нека бъде наказан.”

 

“Не разговарях със сина си днес. Единственото, което му казах, като го видях, е, че съм тук и го обичам”, каза майката и допълни, че не вярва Станислав да е извършил престъплението: “Когато беше малък, събираше вкъщи всички изоставени животинчета. Още се надявам. Нещо друго е.” Майката на Бакърджиев разкри още, че “в понеделник ми звънна Димитрина и поиска да ѝ помогна да излезе навън, за да помогне на Станислав. Каза ми да дам показания, че ми била казала да пазя детето. Аз нямам телефона ѝ, нито връзка с нея.”

 

Нови факти станаха известни за майката на детеубиеца, която е родила втори син на известен гръцки бизнесмен, който обаче има попечителство над детето.

 

 

Майката на Ани пръска 8000 евро за шопинг, докато я издирват

 

Според тв репортаж за 9 дни майката на нещастното дете, известна в средите си с прякора Маца, е пръснала 8000 евра за шопинг и разкрасяване. Екстеншън на коса за 800 евро, мобилен телефон за 500 евро, маникюр с лого Louis Vuitton за около 150 евро, същия педикюр, очила Ray Ban, маркови дрехи и други. И всичко това за времето, през което издирваха малката Ани. За по-малко от 10 дни, както стана ясно от разследването на полицията, Димитрина Борисова е похарчила 8000 евро от общо 12 хиляди, които получи от 50-годишния немски “спонсор”, докато била в Германия. Разследващите проверяват произхода на парите и на двамата и от миналото.

 

Работят върху две версии - дали парите не са от продажба на детето, или не са похарчени за продукти, които биха могли да бъдат свързани с неговото изчезване.

 

Продължава разпитът на свидетели. Вчера бе разпитан и освободен 70-годишният грък, при когото бяха отседнали травеститът Ася - бивш партньор на Станислав, както и неговата майка.

 

Според информация гръцката полиция разследва и версията дали Ани не е станала жертва на канал за продажба на органи

 

В следващите дни се очаква “шествие” от свидетели в кабинета на следователката, между които и заможният германец, на когото е гостувала Борисова, оставяйки момиченцето в ръцете на баща му, както и нейна приятелка проститутка, пътувала с нея до Германия. Като най-важни обаче се считат показанията на приятеля на 27-годишния баща убиец - Николай, който се оказа ключ към разплитането на случая.

 

Следствието за причината за мъчителната смърт на 4-годишното момиченце напредва с бързи темпове, като разкрития по случая се очакват дори в рамките на тази седмица.

 

Причината, накарала бащата да разчлени тялото на детето си, остава неизвестна, затова той вчера отново бе извикан на разпит при следователя. Според информацията не е изключено първоначалният мотив на Станислав или евентуално трети лица да е бил продажба на органите на Ани.

 

Адвокатът на бащата Панайотис Хрисикакис отбеляза, че има ключови фактори, които биха могли да предизвикат обрати в случая. “Единственото, което остава непроменено, е отричането от страна на клиента ми, че е убил детето”, отбелязва той.

 

Ден след ден стават ясни нови данни за жестокото престъпление. Според съдебномедицинската експертиза детеубиецът е носел ръкавици от твърд материал, за да не оставя следи - нещо, което доказва, че е бил в пълно съзнание и е знаел точно какво прави. Според тв репортажа майката на Ани е проституирала дори и когато е била бременна в петия месец.

 

Вчера бе показан видеозапис от 6 април, на който се вижда малката Ани, която влиза с баща си в магазин да пазаруват. На видеото бащата е изключително мил и грижовен с детенцето и го гали по главичката.

 

Според приятели на Бакърджиев, с които “24 часа” се свърза, той не е способен на такова престъпление. Преди да се запознае с Маца, е имал сериозна връзка с момиче на име Теодора, която също живее в Гърция. 

 

Източник: "24 часа"

Коментари

Новини Варна