IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
21:27 | 13 май 2015
Обновен: 21:28 | 27 април 2024

Великобритания мисли нови закони за борба с ислямския екстремизъм

Те ще ограничат влизането на чуждестранни екстремисти

По материала работи: Деян Михайлов
Великобритания мисли нови закони за борба с ислямския екстремизъм

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че нови закони за борба „с отровата на ислямистката идеология” би трябвало да фигурират в програмата на новото му правителство, предаде АФП. Тези мерки за победа над екстремизма се очаква да бъдат представени в програмата на кабинета, която ще бъде обявена в традиционната годишна реч на британската кралица Елизабет Втора на 27 май.

Според Камерън Великобритания от дълго време е била прекалено мека и е време да обърне страницата на това поведение.

Новите закони би трябвало да стигнат по-далеч от предходните, приети от предишния кабинет на Камерън с либералните демократи на Ник Клег. Някои мерки в тези закони бяха блокирани именно от партията на Клег.

Сега в новите закони се предвижда прибягването до заповеди за забраняване на екстремистките организации, смятани за отговорни за радикализирането на някои млади британци.

Правителството смята също така да закрие онези места, на които екстремистите се опитват да окажат влияние на други хора, както и да атакува асоциации, обвинени, че събирането на средства за финансиране на дейността на екстремистките групи и
терористи.

Новите закони ще ограничат и влизането на чуждестранни екстремисти във Великобритания. Предлагаме законодателство, което ще включва някои мерки като забраната на определени групи и на определени хора, опитващи се активно да насърчават ненавистта и нетолератността, които могат да доведат до разделението на нашето общество и да навредят н нашите британски ценности, заяви пред Би Би Си британският вътрешен министър Тереза Мей.

Тя поясни, че тези законови мерки ще се впишат в един по-широк подход, в една стратегия, централен елемент в която ще бъдат защитата на британските демократични ценности.

Коментари

Новини Варна