IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
14:20 | 27 февруари 2022
Обновен: 13:07 | 29 април 2024

Руснаците изпразниха банкоматите

Нараснаха страховете им дали ще могат да плащат за стоки и услуги с Visa и Mastercard.

По материала работи: Ставри Таргов
Руснаците изпразниха банкоматите

Руснаците в Москва и други градове бързат да изтеглят пари в брой, след като западните съюзници се заеха да изключат някои от банките на страната от глобалната разплащателна система SWIFT, съобщава в неделя "Файненшъл таймс".

Късно в събота хора стояха пред празни банкомати в очакване да пристигнат нови партиди пари, тъй като нараснаха страховете дали ще могат да плащат за стоки и услуги с Visa и Mastercard.

"Искам да имам пари в брой за месец, в случай че има технически проблеми с картите. Вече имах проблеми с плащането на такси с Google pay вчера“, посочи Екатерина, жителка на Москва, цитирана от "Файненшъл таймс".

"Вярвам, че банката ми не е под санкции и се съмнявам, че парите ми ще изчезнат напълно, но има риск да не мога да си купя храна“, каза още тя.

Банкерите изразиха загриженост относно въздействието на паниката върху банковата система, съобщава БНР.

"Хората са в паника", каза банкер в западна банка в Москва. "Но тяхното теглене на пари в брой вреди на Русия, ликвидността на банките спада", посочи той пред финансовото издание.

Коментари

Новини Варна