IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
12:15 | 2 март 2022
Обновен: 23:58 | 25 април 2024

Речта на Лавров, на която ООН обърна гръб: За нас животът на руснак, украинец, европеец или американец е еднакво ценен

Създаването на "анти-Русия" е основна цел на САЩ и построените от Вашингтон съюзници

По материала работи: Слав Велев
Речта на Лавров, на която ООН обърна гръб: За нас животът на руснак, украинец, европеец или американец е еднакво ценен

Министъра на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров/Снимка: Посолство на Руската федерация в България

От Посолството на Руската федерация в България разпространиха някой основни откъси от изказването на Министъра на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров по време на сегмента на високото ниво на 49-та сесия на Съвета на ООН по човешки права по видеоконферентна връзка на 1 март т.г., на която членовете на обединените нации обърнаха гръб.

"Членовете на Евросъюза избраха пътя на едностранни нелегитимни санкции, като ги приложиха за да избегнат пряк честен диалог, от който те явно се страхуват.

Сегашният режим в Киев е ярък пример на това, че когато ти си верен поданик на хегемон и с особено усърдие участваш в обслужването на политиката по възпиране на Русия - ти можеш да правиш каквото щеш.

За нас животът на всеки руснак или украинец, дончанин или луганчанин е не по-малко ценен от живота на един европеец или американец.

Най-важното е да спрем опитите на по незаконен начин завзелите властта временни управители да предават коренните интереси на украинския народ и да водят в интерес на Запада курса за превръщане на страната си в "анти-Русия" като смисъл на съществуването си. Наблюдаваната днес в НАТО и ЕС истинска истерия само потвърждава, че точно създаването на "анти-Русия" е било и остава целта на САЩ и построените от Вашингтон всички им съюзници."

Коментари

Новини Варна