IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
20:12 | 14 май 2015
Обновен: 22:44 | 28 април 2024

Франция е против квотите за бежанци в ЕС

Нужна е миграционна политика на европейско ниво, свързана със засилен контрол по външните граници, смята френският министър на вътрешните работи

По материала работи: Слав Велев
Франция е против квотите за бежанци в ЕС

Френският вътрешен министър Бернар Казньов се обяви против издигнатата от Европейската комисия идея за квоти за бежанци, които да се разпределят между страните от ЕС, предаде Франс прес. Това се случи в Нигер на среща с вътрешните министри на Г-5 от Сахел (Нигер, Чад, Буркина Фасо, Мавритания и Мали), посветена на нелегалната имиграция и тероризма.
 

"Подходът на Франция е на европейско ниво да се създаде миграционна политика, която се опира на засилен контрол по външните граници, повече спасителни операции по море и по-справедливо разпределяне не мигрантите с право на убежище, което се съобразява с вече полаганите усилия", уточни френският вътрешен министър. Той добави, че престъпни групировки се възползват от липсата на държавност в Либия, за да се занимават безнаказано с трафик на хора. "Изключително важно е да се подобри сътрудничеството между разузнавателните служби. От наша страна можем да допринесем за обучението на силите за сигурност на засегнатите страни, по-специално на Нигер, за да се подобри граничният контрол", отбеляза Казньов. Той подчерта, че трябва да се работи със страните от Г-5 на Сахел , защото повечето минаващи през Либия за Европа миграционни потоци транзитират през тях.
 

"На териториите им присъстват терористични групировки като Боко харам или регионални клонове на Ал Каида. В тези страни се развива и трафик на хора, контрабанда на цигари, наркотрафик, така че регионалното сътрудничество е от основно значение", изтъкна френският вътрешен министър.

 

fbr.bg

Коментари

Новини Варна