IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
20:21 | 14 май 2015
Обновен: 22:40 | 28 април 2024

Шестима от ИРА готвели покушение срещу принц Чарлз

Открити били две самоделни бомби в кола

По материала работи: Слав Велев
Шестима от ИРА готвели покушение срещу принц Чарлз

Шестима души бяха арестувани в графство Лийтрим в Ирландия по подозрения, че планирали терористичен акт срещу британския престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила, предаде ТАСС, като се позова на британски медии. Задържаните са мъже на възраст между 21 и 62 години, посочва в. "Дейли мейл". Те били арестувани миналата нощ и сега са в различни полицейски участъци в графството. У арестуваните са намерени взривни устройства и оръжия, посочва ирландското издание на в. "Дейли мирър".


Смята се, че арестуваните са планирали да ликвидират принца и съпругата му при тяхно посещение в Ирландия идната седмица. Принц Чарлз и Камила планират визита в Ирландия и Северна Ирландия в периода 19-22 май, припомня в. "Дейли мейл". Всички шестима задържани са заподозрени, че са свързани с групировките Истинска Ирландска републиканска армия /Истинска ИРА/ и Ирландска републиканска армия Последователност, отцепили се от ИРА и настояващи за обединение на Ирландия. Смята се, че един от задържаните е водач на Истинска ИРА.
 

Във връзка с арестите анонимен източник каза, че са били открити две самоделни бомби в кола. В Ирландия мерките за сигурност са затегнати в навечерието на историческата визита на принца. Гой ще посети Мълагмур в графство Слайго, където през 1979 г. беше убит от ИРА прачичото на Чарлз Луис Маунтбатън.
 

fbr.bg

Коментари

Новини Варна